Žaismingas mokymasis namuose vasaros atostogų metu

Daugelis vaikų mėgsta vasaros atostogas, nes jiems nereikia rūpintis mokykloje užduotais namų darbais. Ir tai yra geras dalykas! Vaikai turi grįžti į mokyklą atsipalaidavę ir gerai pailsėje, kad būtų pasirengę mokytis.

Tačiau daugelis šeimų nerimauja, kad jų vaikai per vasaros atostogas primirš išmoktus dalykus. Taip pat neramina mokymosi rezultatai po COVID pandemijos.

Štai keletas patarimų, kaip padėti vaikui tobulėti visą vasarą su LEGO® Education, nepaverčiant to darbu! 

Idėjos ikimokyklinukams

lego education mano didelis pasaulis

Mūsų ikimokyklinio amžiaus priemonės, sukurtos taip, kad būtų lengva dėlioti, skatina valandų valandas žaisti, rūšiuoti ir laisvai formuoti. LEGO® Education ir ikimokyklinio amžiaus priemonės padės nuo 18 mėnesių iki 4 metų amžiaus mažyliams lavinti jų smulkiosios motorikos įgūdžius ir ugdyti pagrindinį pasitikėjimą.

LEGO mokymosi sistema suteikia platų pasirinkimą tarp ugdomų temų su skirtingais rinkiniais, kurias galite lavinti vasaros metu! 

lego education istoriju

STEAM Parkas

Vaikučiai, žaisdami su STEAM Park, intuityviai įsijaučia į mažojo mokslininko rolę. Eksperimentuodami ir tyrinėdami pasaulį pradeda užduoti įvairiausius klausimus: “kas nutiks, jeigu mašina važiuos rampa? kas nutiks, jeigu mašiną pakeisiu kamuoliuku? kaip galiu sukurti grandininę reakciją?” Įvairių įgūdžių lavinimas su STEAM Park padės efektyviau išmokti bei suprasti gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, kūrybos ir matematikos niuansus.

lego education jaunojo programuotojo ekspresas

Jaunojo programuotojo ekspresas

Naujasis LEGO Education traukinys Jaunojo programuotojo ekspresas yra pirmasis ankstyvojo programavimo įvadas mūsų jauniausiai (2-6 metų amžiaus) auditorijai. Jaunojo programuotojo ekspresas – tai kūrybingas, intuityvus ir universalus sprendimas, kuris pristato ikimokyklinio amžiaus vaikus į ankstyvą programavimo koncepciją, kuri natūraliai sukelia jų smalsumą, kūrybiškumą ir norą ištirti ir mokytis kartu.

lego education darželiams

Sukurk man emociją

Su rinkiniu Sukurk man emociją vaikai mokosi kalbėti apie savo emocijas, jas suprasti ir atpažinti, kaip jaučiasi kiti. Vaikai gali dirbti savarankiškai ir pagal pavyzdines korteles kurti personažus su įvairiomis emocijomis arba mokytis su suaugusiuoju, kuris per įvairius pasakojimus ir situacijas aptaria įvairias emocijas ir pamoko, kaip į jas reaguoti. Šią priemonę naudoja ir psichologai savo darbe kalbėdamiesi su vaikais apie tai ką jie jaučia arba jei vaikas neranda žodžių apibūdinti savo savijautai.

lego education darželiams

Istorijų ir pasakų rinkinys

Perkelkite pasakų skaitymą į kitą lygį! Niekas neprieštarauja, kad pasakos vaikams yra būtinos ir padeda vaikui sužinoti, kas yra gyvenimas ir skatinamos gerosios žmogaus savybės. Šis įdomus ir lengvai naudojamas rinkinys ugdo kūrybiškumą ir skatina vaizduotės pasakojimo ir pasakojimo įgūdžius. Perskaitę pasaką ją sukurkite! Vaikams suteikiamos priemonės sukurti scenas su įvairiais personažais, detalėmis, kad galėtų Jums papasakoti girdėtą pasaką arba sukurti savo istoriją ir ją pademonstruoti!

Idėjos pradinukams

lego education spike essential pradinėms vidurinėms

Vaikai geriausiai mokosi, kai labiau pažįstamose vietose užsiima smagia veikla, pavyzdžiui, žaidžia žaidimus ar su žaislais. Jie įsisavina skirtingus dalykus per kūrybišką vaidmenų žaidimą ir smagias užduotis, kurios skatina klysti, eksperimentuoti su naujomis idėjomis ir ugdyti psichologinį atsparumą. Su „LEGO® Education“ vaikai  gali mokytis žaisdami ir stiprinti savo įgūdžius tokiose srityse kaip menas, mokslas ir technologijos bei ankstyvasis programavimas. Čia kiekvienas ras kažką sau: nuo mašinų, supažindinančių su statybos koncepcijomis ir pasauliu bei tai, kaip jis veikia, iki paprastesnių rinkinių, padedančių mažyliams susipažinti su formomis, ir pažangesnių rinkinių, su kuriais vyresni vaikai gali eksperimentuoti. Šiuose nuostabiuose mokymo rinkiniuose taip pat yra pamokų planų ir ne tik. 

LEGO mokymosi sistema suteikia platų pasirinkimą tarp ugdomų temų su skirtingais rinkiniais, kurias galite lavinti vasaros metu! 

lego education spike essential pradinėms vidurinėms

LEGO® Education SPIKE Essential

Viso pasaulio bei Lietuvos mokyklose ir robotikos būreliuose plačiai naudojama priemonė programavimo mokymuisi vaikams nuo 7 metų.

LEGO® Education SPIKE™ Essential rinkinys sudomins pradinių klasių mokinius mokytis STEAM. Ši žaisminga pasakojimu grįsta mokymosi patirtis yra LEGO mokymosi sistemos dalis, kuri skatina mokinius gilintis į STEAM sąvokas ir tuo pačiu padeda lavinti raštingumo, matematikos ir socialinius-emocinius įgūdžius. 

Su šiuo rinkiniu yra net 52 skirtingos pamokos, kuriose vaikas susiduria su skirtingomis kliūtimis ir pasitelkęs visą kūrybiškumą turi jas įveikti. Tai yra 52 skirtingos istorijos, 52 skirtingi modeliai ir milijonai būdų tai išspręsti! 

Programavimas išmaniąjame įrenginyje yra suskirstytas į dvi dalis – skaitantiems ir neskaitantiems. Patys mažiausi programuoja paveikslėlių blokeliais, o vyresnieji mokosi Scratch kalbos. Abiem atvejais programėlė padeda vaikui pačiam įveikti pamoką!

lego education spike prime pradinėms vidurinėms

LEGO® Education BricQ Motion Essential

Viso pasaulio bei Lietuvos mokyklose ir robotikos būreliuose plačiai naudojama priemonė fizikos mokymuisi vaikams nuo 7 metų.

LEGO® Education BricQ Motion Essential rinkinys 1-5 klasių mokinius įtraukia į fizinių mokslų tyrinėjimą sporto kontekste. BricQ Motion padeda stiprinti jėgų, judesio ir sąveikos supratimą, suteikdamas lengvą praktinę mokymosi patirtį nenaudojant technologijų.

LEGO® Education BricQ Motion Essential rinkinys įtraukia pradinių klasių mokinius į STEAM mokymąsi, kai jie eksperimentuoja su jėgomis, judesiu ir sąveika sporto kontekste. Naudojant BricQ Motion Essential nereikalingos jokios papildomos technologijos ar išmanieji įrenginiai ir mokiniai gali susikoncentruoti į obejektų kūrimą ir jų fizikinių sąvybių tyrinėjimą.

Idėjos progimnazistams

lego education spike essential pradinėms vidurinėms

LEGO® Education SPIKE Prime

Viso pasaulio bei Lietuvos mokyklose ir robotikos būreliuose plačiai naudojama priemonė programavimo mokymuisi vaikams nuo 10 metų.

LEGO® Education SPIKE™ Prime rinkinys yra pagrindinis STEAM mokymosi įrankis 6–8 klasių mokiniams. SPIKE Prime rinkinys, kurį sudaro spalvingi LEGO konstravimo elementai, patogi įranga ir aiški vizualinė programavimo kalba, grįsta „Scratch“, sudomina mokinius žaismingomis mokymosi užduotimis mąstyti kritiškai ir spręsti sudėtingus uždavinius, nepaisant jų mokymosi lygio. Nuo paprastų įvadinių projektų iki nevaržomo kūrybiškumo dizaino galimybių SPIKE Prime rinkinys padeda mokiniams pramogaujantįgyti STEAM pagrindus ir XXI-ojo amžiaus įgūdžius, reikalingus, norint tapti ateities inovatoriais!

BricQ Motion Prime mokymosi klasės paketas vidurinei mokyklai

LEGO® Education BricQ Motion Prime

Viso pasaulio bei Lietuvos mokyklose ir robotikos būreliuose plačiai naudojama priemonė fizikos mokymuisi vaikams nuo 10 metų.

LEGO® Education BricQ Motion Prime rinkinys 6–8 klasių mokinius įtraukia į fizinių mokslų tyrinėjimą sporto kontekste. BricQ Motion padeda stiprinti jėgų, judesio ir sąveikos supratimą, suteikdamas lengvą praktinę mokymosi patirtį nenaudojant technologijų ir išmaniųjų įrenginių.

LEGO® Education BricQ Motion Prime įtraukia vidurinių mokyklų mokinius į STEAM mokymąsi, kai jie eksperimentuoja su jėgomis, judesiu ir sąveika sporto kontekste. Naudojant BricQ Motion Prime nereikalingos jokios papildomos technologijos ir mokiniai gali susikoncentruoti į obejektų kūrimą ir jų fizikinių sąvybių tyrinėjimą.

Esate aktyvūs tėveliai / globėjai?

Jūsų vaikai mėgsta LEGO, programavimą yra kūrybingi ir norite tai nukreipti tinkama linkme? Prisijunkite prie FIRST® LEGO® lygos varžybų!

Šiais metais Lietuvoje nugalėjo ir iš tarptautinių JAV varžybų parsivežė trofėjų Lituanica X komanda, kurios vadovas vienas iš tėvelių!

Plačiau apie laimėjusią komandą.

Projektinės, praktinės FIRST programos supažindina mokinius su inžinerija ir programavimu įtraukiančioje, įdomioje ir kūrybingoje klasės veikloje arba popamokinėje mokymosi aplinkoje, kurioje mokiniai bendradarbiauja, kad išspręstų kasmetinį robotikos iššūkį. Mūsų 1 – 10 klasių programos, kurias kasmet pasaulyje įveikia milijonai mokinių, mentorių, pedagogų, savanorių, rėmėjų ir absolventų iš 110 šalių, yra skirtos įkvėpti naujovėms ir padėti jauniems žmonėms kurti geresnę ateitį.

Plačiau apie FIRST® LEGO® Lygos varžybas.

close
SPIKE Essential urvo automobilis pamokos planas

Norite daugiau?

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškius ir naujienas apie akcijas, konkursus ir pamokų planus sužinosite pirmieji!

Mes naujienlaiškius siunčiame 1 - 2 kartu per mėnesį su svarbiausiomis naujienomis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.